Zjistěte, jak jednoduše sundat a vyměnit řemínek u chytrých hodinek

Žena vyměňující řemínek u chytrých hodinek

Chytré hodinky vám na základě vámi zadaných informací a různých možností nastavení můžou ukazovat co nejpřesnější výsledky vaší fyzické aktivity. Přizpůsobit svým požadavkům si je ale můžete i po stránce designu. Kromě vzhledu ciferníku lze měnit také řemínky chytrých a fit hodinek.

Smart hodinky se pro mnohé staly nejen sportovní pomůckou, ale také módním doplňkem. Společnost vám mohou dělat ve fitku, ale také na pracovní poradě nebo jiné společenské události. Jak je jednoduše přizpůsobit vybrané akci? Výměnou řemínku.

Proč byte měli řemínky hodinek měnit?

Možnost výměny řemínku je přínosná zejména ze tří hlavních důvodů:

  1. Hygiena – při nošení na řemínku ulpívají nečistoty, pot a maz. Pokud pásek už nejde vyčistit, je potřeba ho vyměnit za nový.
  2. Design – zatímco do posilovny můžete vyrazit se silikonovým řemínkem, na obchodní jednání je lepší zvolit řemínek kožený.
  3. Pohodlí – může se stát, že vám řemínek, který je součástí hodinek, nebude sedět a vyhovovat. Ne každému jsou příjemné plastové a gumové materiály. Plastový či gumový pásek můžete vyměnit za řemínek kožený, textilní nebo kovový.

Jak na výměnu řemínku u hodinek?

Výměnu řemínku umožňují nejen chytré hodinky pro dospělé, ale také pro děti. Způsob výměny pásku může být u každých chytrých hodinek jiný. Záleží na jeho ukotvení. Zcela zásadní je, abyste na výměnu měli pásek, který bude mít správnou šířku.

Hodinky se stěžejkou

Hodinky se stěžejkou mají řemínky k pouzdru přichycené pomocí stěžejky, což je dutá trubička s pružinkou. Také si jí říká pružinová tyčinka. Tato trubička má na každém konci pružinkové rozpínající čepy. Při stlačení čepů můžete stěžejku s páskem vyndat z pouzdra hodinek a pásek vyměnit. Jak na to?

  • Budete potřebovat speciální nástroj, kterému se říká vystěžejkovač.
  • Pokud vystěžejkovač nemáte, vystačíte si i s malým plochým šroubovákem.
  • Nachystejte si měkkou podložku, na kterou položíte displej hodinek.
  • Řemínek z jedné strany lehce stlačte, aby se vystěžejkovač nebo šroubovák dostal mezi pouzdro hodinek a pásek.
  • Stlačte konec stěžejky a pásek vyjměte do strany nebo směrem k sobě.
  • Na stěžejku navlečte nový řemínek.
  • Stěžejku vložte do jednoho otvoru na nožce hodinek, vystěžekjovačem či šroubovákem stlačte stěžejku a nechte ji vsunout do druhého otvoru pouzdra hodinek.

Hodinky s rychloupínacím systémem

Pokud chcete pásek hodinek vyměnit co nejrychleji a bez použití nástrojů, vybírejte hodinky s rychloupínacím systémem stěžejky. Na pásku hodinek najdete malý výstupek, který stačí nehtem stlačit či posunout a řemínek se jednoduše uvolní.

Rovněž existují systémy, kdy se pásek pouze nasouvá do drážky v pouzdře hodinek. V některých případech mají hodinky pojistku, kterou je potřeba stisknout, aby se pásek uvolnil.

Při výměně řemínku hodinek si dávejte pozor, abyste si nepoškrábali sklíčko a pouzdro.