Váha s bluetooth vás nejen zváží, ale změří i poměr svalů a tuků v těle

Žena stojící na bluetooth váze

Jestliže se chcete ve vlastním těle cítit skvěle, nevystačíte si pouze s informací, kolik kilogramů přesně vážíte. Mnohem důležitější je poměr veličin, ze kterých se vaše váha skládá. A právě tyto hodnoty změří chytrá osobní váha s bluetooth.

Chytré bluetooth váhy provádí tělesnou analýzu a pomůžou vám odhalit problémy, které stojí na cestě nejen k vysněné postavě, ale i za zdravotními problémy. Díky možnosti spárování s mobilní aplikací, smart hodinkami nebo s fitness náramkem získáte osobního trenéra, který vás bude udržovat v kondici.

Jaké hodnoty bluetooth váha měří?

Kromě hmotnosti, kterou poznají chytré váhy na desetinu přesně, zhodnotí i další parametry. Díky nim si uděláte komplexní obraz o skladbě a kondici vašeho těla. Aby váha měřila přesně, je potřeba ji seznámit s vaší výškou, věkem a pohlavím.

Co všechno váha o vašem těle prozradí?

  • Množství tuku,
  • množství vody,
  • množství svalů v těle,
  • hmotnost kostí,
  • bazální metabolismus,
  • BMI index,
  • viscerální tuk.

Pro měření se využívají citlivé bio-elektronické odporové senzory. Když si stoupnete na váhu, vaším tělem začne proudit zcela minimální a bezpečné množství elektrického proudu. Proud je tak slabý, že ho při měření ani necítíte. Jednotlivé hodnoty jsou analyzovány na základě toho, zda proud prochází tukem, nebo vodou. Díky tomu zjistíte, jaký je procentuální podíl svalů ve vašem těle.

Diagnostická váha zjistí i množství nebezpečného viscerálního tuku v těle, který obaluje vnitřní orgány. Dokáže zhodnotit i bazální metabolismus, ten vás informuje o tom, kolik energie vaše tělo potřebuje pro základní fungování (dýchání, činnost mozku, trávení apod.)

Aplikace pro dokonalý přehled o vaší kondici

Chytré bluetooth váhy se spárují se smart hodinkami nebo fitness náramky pomocí speciální aplikace. Do té se propisují nejen naměřené hodnoty z váhy, ale také údaje o vašem fyzickém výkonu. Například nachozené kroky, spálené kalorie, tepová frekvence a hodnoty ze sportovních aktivit.

V aplikaci se sledované hodnoty přepíší do přehledných grafů a můžete sledovat statistickou křivku u každého měřeného parametru. Aplikace vypočítá vše sama. Jednoduše zjistíte, v čem jste si polepšili a kde je potřeba přidat. Naměřené výsledky pak můžete sdílet třeba s přáteli.

Jak se správně vážit?

Aby byly naměřené hodnoty co nejpřesnější, zkontrolujte, jestli vaše váha nemá vybité baterie. Osobní váhu s bluetooth postavte na rovnou a tvrdou plochu. Na váhu vstupujte naboso a pohlídejte si, aby vaše chodidla byla suchá. Ideální je, pokud se na váhu postavíte bez oblečení, případně ve spodním prádle. Nejlepší je vážit se ve stejnou denní dobu v intervalu jedenkrát za týden nebo dva. Pamatujte na to, že spíše než celková váha je důležité sledovat poměr jednotlivých parametrů.