S nastavením a dodržením novoročních předsevzetí pomůžou smart hodinky

sportování s chytrými hodinkami

Chci zhubnout, chci více spát, chci dodržovat pitný režim… Toto jsou asi nejčastější novoroční předsevzetí. Víte ale, že většina lidí, kteří se pro změnu rozhodnou, nedosáhne svého cíle?

Lidem, kteří začínají svá předsevzetí s příchodem nového roku, se říká ledňáčci. Obvykle jim odhodlání totiž vydrží jen během ledna. Proč tomu tak je? Nejčastější překážkou je nastavení nesplnitelných cílů. Jak ve svém rozhodnutí vytrvat a dosáhnout toho, co chcete? Využijte k tomu chytré hodinky!

7 rad pro dosažení zdravého a aktivního životního stylu

Pokud ve svém životě chcete dosáhnout změny, je nejdůležitější si stanovit reálné cíle. Pokud budou cíle jen obtížně dosažitelné, budou vás výsledky demotivovat, což povede k tomu, že od svého rozhodnutí zcela upustíte.

  1. Musíte vědět, co konkrétně chcete – neříkejte si, že chcete zhubnout, ale řekněte si, o kolik konkrétně a do kdy.
  2. Postupujte po malých krůčkách – svůj velký cíl rozdělte na menší a krátkodobě dosažitelné cíle. Pomůže vám to hlavně psychicky. I s dosažením malého cíle budete cítit velké vnitřní vítězství.
  3. Udělejte si plán – v plánu můžete udělat vždy změnu. Je ale důležité vědět, co a kdy je potřeba udělat, abyste dosáhli své vytýčené mety.
  4. Mějte záložní plán – pokud jste se rozhodli každý druhý den běhat, ale zrovna ten den prší, mějte alternativu. Místo běhání si zajděte třeba do fitka.
  5. Hledejte na změnách to pozitivní – například při hubnutí nesmutněte nad tím, že si nemůžete dopřát pečená žebra, ale mějte radost z toho, že můžete objevovat nové chutě a jídla.
  6. Odměňujte se – za každý drobný úspěch se odměňte. Výrazně to pomůže vaší psychice a utuží vaše rozhodnutí.
  7. Nemusíte být perfektní – nebuďte k sobě příliš kritičtí a zapomeňte na perfekcionismus. Dopřejte si čas od času prostor pro svoje „hříchy“ a nevyčítejte si je.

S dosažením vašich cílů pomohou dotykové hodinky

Jestliže je vaším cílem zdravý životní styl, budou se vás týkat změny ve stravování, pohybu, ale i odpočinku. S tímto vším vám pomohou fit hodinky a náramky.

Pánské i dámské smart hodinky mají celou řadu funkcí, které vás ve vašem odhodlání podpoří. Pohlídají za vás tepovou frekvenci, díky které budete vědět, zda spalujete tuky nebo posilujete. Postarají se také o měření kalorií. Pro efektivní hubnutí je potřeba být v kalorickém deficitu, což znamená, že přes den spálíte více kalorií, než přijmete v jídle a pití. Hodinky za vás budou hlídat i pravidelný pitný režim a nabídnou vám relaxační cvičení.

Chytré hodinky umožňují nastavení cílů, což vás bude motivovat k jejich dosažení. Mnohdy nabízí i funkce sdíleného sportování s přáteli – vzájemně se tak můžete na cestě za zdravějším životním stylem podpořit.

Abyste potenciál fit hodinek maximálně využili, je potřeba je spárovat s aplikací ve smartphonu. Díky tomu budete mít kompletní přehled o svých výsledcích. Navíc si budete moci naměřená data porovnávat nejen v čase, ale také například s přáteli. Budete přesně vědět, kde můžete zvolnit a kde naopak přidat.