Poradíme, jak jednoduše propojit chytré hodinky s vaším telefonem

Chytré hodinky propojené s mobilním telefonem

Abyste potenciál svých chytrých hodinek mohli využít na 100 %, bude potřeba je spárovat s vaším chytrým telefonem. Jakmile se obě zařízení propojí, budou si mezi sebou moci opakovaně předávat informace. Jak na to?

Přestože se proces propojení smart hodinek u každého výrobce lehce liší, princip je vždy stejný a jednoduchý. Nejedná se o nic, co byste nezvládli Obvykle stačí pečlivě číst a plnit zadání, které zobrazuje vaše zařízení. Po úspěšném propojení budete moci na hodinkách zobrazovat informace z telefonu a na telefonu hodnoty a statistiky z dotykových hodinek.

Spárování smart hodinek s chytrým telefonem krok za krokem

Ještě před nákupem je potřeba si ohlídat, zda jsou vybrané smart hodinky kompatibilní s vaším mobilním telefonem. Proto se zaměřte na to, jaký operační systém má váš telefon a jaký operační systém podporují hodinky.

  1. krok – vybalení hodinek.
    Hodinky vybalte z krabice a přečtěte si přiložené instrukce, které se týkají základních pokynů pro spuštění a spárování. Pro získání více informací najdete v podkladech odkaz na webovou stránku nebo QR kód.
  2. krok – dostatečně nabitá baterie.
    Smart hodinky i telefon byste měli před spárováním dostatečně nabít. Pokud jsou zařízení nabitá, položte je vedle sebe a obě zařízení zapněte.
  3. krok – aktuální operační systém.
    Zjistěte, zda má váš telefon nejaktuálnější verzi operačního systému. Pokud je potřeba, systém aktualizuje. Verzi operačního systému najdete v Androidu takto: nastavení – systém – rozšířené – aktualizace systému. U iPhonů s operačním systémem iOS zjistíte aktuální verzi následovně: nastavení – obecné – informace/aktualizace softwaru.
  4. krok – zapnutí Bluetooth.
    Párování nejčastěji probíhá přes rozhraní Bluetooth. Proto jej v telefonu povolte. Kvůli dosahu je nejlepší, aby hodinky a telefon byly co nejblíže u sebe. Pokud bude vyžadován přístup k poloze nebo internetu, povolte je.
  5. krok – instalace aplikace.
    Nyní sledujte pokyny na hodinkách. Pravděpodobně budou vyžadovat stažení oficiální mobilní aplikace. Najdete ji buď v App Store, nebo na Google Play. Název aplikace bývá uveden v návodu nebo na displeji hodinek.
  6. krok aktualizace softwaru.
    Jestliže hodinky vyžadují aktualizaci softwaru, učiňte tak.
  7. krok dokončení.
    Pro dokončení spárování se řiďte instrukcemi, které naleznete na displeji hodinek nebo v aplikaci mobilního telefonu. Je možné, že budete muset opisovat číslice nebo načítat QR kód.

Pokud se budete držet instrukcí, spárování máte za pár minut úspěšně hotové.