Nechte se inspirovat: tipy, kam můžete instalovat LED pásky nejen doma

LED pásek

LED pásky nejsou jen záležitost vánoční výzdoby. Kouzlit s nimi můžete celoročně, a nejen v rámci domácnosti. Zdůrazněte zajímavé architektonické prvky, nebo naopak oživte fádní zeď: to všechno s LED páskami zvládnete. Kam tedy konkrétně s nimi?

Pokud máte rádi originální a neotřelý styl interiéru, jsou LED pásky přesně to pravé pro vás. Jednoduše si vyberete, čemu dodáte onen magický prvek podsvícení, a následně můžete pásku sami nainstalovat. Výsledek vás mile překvapí, a s ním i fakt, že je vámi vytvořený efekt dokonale energeticky úsporný.

LED pásky u vás doma

S bílými i barevnými LED páskami můžete osvětlovat téměř cokoliv, od nábytku a elektroniky, až po zajímavé architektonické detaily. Zajímá vás, kde konkrétně vypadá LED podsvícení nejlépe?

  • Na sníženém stropním panelu,
  • na schodišti, a to i zespodu zábradlí,
  • za zrcadlem v koupelně,
  • nad kuchyňskou linkou,
  • ve vitrínách či policích, kde máte vystaveno něco zajímavého,
  • za televizorem,
  • na rámech obrazů.

LED pásky do auta

Originálně světelně vylepšit můžete i vašeho miláčka na čtyřech kolech. Vedle skvělého vizuálního efektu zde oceníte i praktičnost LED pásků. Výborně vypadá například osvětlení prostoru nohou, které působí moderně, a navíc díky němu snáz najdete zakutálené předměty na podlaze. Designovou perličkou je také osvětlení prahů, ve chvíli, kdy otevřete dveře. A každý, kdo někdy hledal potmě věci v kufru, ocení osvětlení bočních stěn zavazadlového prostoru.

Co umí smart LED pásek

Chytré, neboli smart, LED pásky vám ještě více usnadní život. Vlastně vás mohou doslova poslouchat na slovo, pakliže je spárujete s některým ze smart home systémů, například s Amazon Alexa nebo Google Home. Ovládat je však můžete také pomocí mobilní aplikace, která zastupuje dálkový ovladač. Tady ovšem pozor: ne všechny LED pásky s ovladačem jsou zároveň smart.

Světelné efekty nemusíte držet jen v soukromí: ideálně se hodí i do komerčních prostor, třeba do barů, anebo vitrín s vystaveným zbožím v prodejnách.