Fitness náramky s GPS a další vychytávky, které ocení každý sportovec

Fitness náramek zvládne i měření tlaku během fyzické aktivity

Technologický pokrok v posledních letech proniká i do sportu. Dokonce i u amatérských sportovců můžete již delší dobu pozorovat nárůst obliby různých sportovních vychytávek, které při pohybových aktivitách používají. Někteří z nich jsou doslova ověšeni několika smart fitness zařízeními, která mají za úkol detailně snímat a zaznamenávat jejich aktivitu. Jaké z těchto přístrojů jsou vhodnou volbou, která vám dovede pomoct v dosažení vašich sportovních cílů?

Pro posun nejen ve sportu jsou důležitá data. I z toho důvodu mnoho lidí propadlo trendu neustálého monitoringu svého těla při provozování každé sportovní aktivity.

Chytré sportovní náramky a hodinky pro detailní měření

Nejjednodušším způsobem, jak o svých výkonech můžete získat více informací, je pořídit si některý z fitness náramků nebo chytrých hodinek.
Tato zařízení dovedou díky zabudovaným senzorům a čidlům snímat tělesné informace nositele a následně mu je předložit formou tabulek, grafů a jiných záznamů, které lze zobrazit zpravidla v mobilní aplikaci, ke které získáte přístup zakoupením některého ze smart náramků nebo hodinek.

Informací a dat, která lze zaznamenat s většinou běžně prodávaných zařízení, je celá řada. Nejčastěji poptávanou chytrou, nositelnou elektronikou jsou například sportovní hodinky s krokoměrem nebo fitness náramky na měření tlaku.
Sportovní hodinky s krokoměrem Většina ze sportovních hodinek a náramků se dá využít i pro řadu jiných činností, které se sportem nesouvisí. Tato chytrá zařízení lze snadno spárovat s vaším mobilním telefonem a následně si přímo na smart hodinkách nebo náramku nechat zobrazovat notifikace příchozí do telefonu. Mnoho uživatelů si tak chválí, že i bez mobilního telefonu v bezprostředním dosahu se ihned dozví všechna důležitá oznámení. S některými z těchto zařízení je možné i ovládat hudbu přehrávanou v bezdrátových Bluetooth sluchátkách.

Nechte se inspirovat

Když zabrousíte do App Storu nebo Google Play obchodu, určitě vás dříve nebo později zaujmou různé sportovní aplikace určené pro vedení při tréninku.

Běžně jsou obsahem těchto aplikací předem vytvořené sestavy a plány cviků, podle kterých by měl uživatel cvičit. Dost kvalitních fitness aplikací je každopádně zpoplatněných. Zde stojí za to dodat, že vám může připadat zbytečné platit za informace, které jsou ve velké míře dostupné na internetu, nicméně výhodou je, že je zde všechno vhodně setříděné a připravené na jednom místě. Pro někoho totiž může být k efektivnímu cvičení překážkou zahlcení různými informacemi a právě pro takové lidi jsou fitness aplikace s tréninkovým programem jako dělané.

Softwaru je vhodné věnovat pozornost i při výběru správných aplikací pro fitness náramky, které dovedou zpříjemnit váš trénink přesnými daty o dosažených výkonech.

Na závěr je vhodné dodat, že všechna nositelná sportovní elektronika je pouze pomocníkem, který vám může pomoct s nastavením vašeho tréninkového plánu a vyhodnocením vašich sportovních výkonů. K tomu je však potřeba hlavně vaše usilovná práce na neustálém zlepšování se.