Co hraje u zákazníků významnou roli při výběru inteligentních hodinek?

Inteligentní hodinky do auta? I to mohou zákazníci poptávat

Hodinky na zápěstí dnes dovedou své uživatele informovat i o jiných věcech než pouze o aktuálním času a datu. Nemalá část populace si oblíbila nosit s sebou celý den tato miniaturní výpočetní zařízení, s jejichž pomocí mohou být v neustálém kontaktu s kýmkoliv na světě. Dotykové hodinky se tak staly oblíbeným doplňkem u manažerů, sportovců, ale i běžných lidí. Podle čeho si kupující nejčastěji smart hodinky vybírají?

Kritérií při výběru je celá řada. Existuje však několik specifikací, které před koupí zkoumá většina ze zákazníků a každý obchodník by o nich měl dokázat vždy podat ty správné informace.

Svou roli hraje značka i kompatibilita

Při výběru nových dotykových hodinek značná část kupujících spoléhá na zavedené značky, u kterých si mohou být jistí kvalitou výrobku. S tímto souvisí i typ operačního systému, který smart hodinky pohání a na kterém běží propojená aplikace v mobilním telefonu uživatele.
Inteligentní hodinky mají ve většině případů vlastní operační systém, jehož typ se vždy liší od konkrétního výrobce. Uživatelé se nejčastěji setkávají s Watch OS, Garmin OS, Tizen for Wearables nebo Android Wear.

V mobilních telefonech se ve většině případů setkáte s dvěma typy operačním systémů – s Androidem a iOS. Podle toho je následně doporučeno vybírat samotné hodinky. Většina chytrých hodinek nicméně nabízí kompatibilitu pro oba z těchto dvou operačních systémů. I přesto je však doporučováno před uskutečněním nákupu si tuto skutečnost ověřit.

Je-li uživatel majitelem mobilního zařízení s operačním systémem iOS, často přemýšlí o pořízení Apple Watch od společnosti Apple, která tento operační systém vyvíjí. Apple Watch jsou přímo určeny pro používání společně s některým z iPhonů a uživatelé si na této kombinaci chválí především dokonalou souhru obou zařízení.

K čemu uživatelé nejčastěji chytré hodinky využívají?

Hodinky s vlastním operačním systémem lze použít při mnoha různých příležitostech. V dnešní době se jedná o pomyslnou prodlouženou ruku mobilních telefonů a s jejich pomocí je možné – po spárování s mobilním telefonem – přijímat telefonní hovory, SMS, případně kontrolovat doručené e-maily.

Uživateli často využívanou funkcí jsou bezhotovostní platby za použití technologie šifrovaného přenosu dat na krátkou vzdálenost NFC. Tento způsob úhrady peněžních prostředků si získal oblibu především díky rychlosti provedení transakce a možnosti zaplacení bez nutnosti vytahování hotovosti nebo platební karty z peněženky.


Oblíbenou funkcí chytrých hodinek je měření krevního tlaku

Nemalé procento zákazníků si chytré hodinky pořizuje i pro monitorování svých sportovních výkonů. V tomto případě dovedou spolehlivě nahradit i fitness náramky, a navíc nabídnou zpravidla větší displej zařízení a více dostupných funkcí. Mezi uživateli je oblíbené používat hodinky se sluchátky v bezdrátové podobě, kdy je možné snadno ovládat přehrávanou hudbu ze zařízení na zápěstí. Často využívanou funkcí je i použití hodinek na měření kroků. Jejich majitelé tak mohou následně porovnávat ušlou vzdálenost v jednotlivých dnech.

Fit hodinky se tak stávají nedílnou součástí každého tréninku nejen profesionálního sportovce. Na základě získaných dat lze vhodným způsobem individuálně zvyšovat tělesnou výkonnost.

Nezbytnost pro prodejce elektroniky

Vzhledem k neustále vzrůstající oblibě chytrých dotykových hodinek by každý e-shop i kamenný obchod s elektronikou měl dokázat svým zákazníkům nabídnout kromě těchto zařízení i související odborné poradenství při výběru. Je tedy nezbytné znát všechna kritéria, která jsou při výběru smart hodinek zásadní.