Digitální rádio překonává hranice klasického rádia. Jaká byla cesta k modernímu zvuku?

Digitální internetové rádio

V době, kdy naše životy nabírají stále více digitálních rozměrů, přichází internetové rádio jako další krok v naší technologické evoluci. Pojďte se společně zaposlouchat do hudby budoucnosti... 

Jak se vyvíjelo nejen stolní rádio

Rádio prošlo během své historie řadou proměn, které formovaly jeho dnešní podobu. Úplně první bezdrátové vysílání zahájil Guglielmo Marconi v roce 1895, když předvedl schopnost rádiových vln přenášet signály na velké vzdálenosti. 

Rádio, jak ho známe dnes, se začalo formovat ještě o několik let později.

První stanice zahájily vysílání začátkem 20. století. Většinou využívaly amplitudovou modulaci (AM), která však byla náchylná na rušení. Ve 30. letech 20. století přišel pokrok v podobě frekvenční modulace (FM). Ta poskytovala lepší kvalitu zvuku a na rušení již byla citlivá méně. 

Z AM/FM k digitálnímu zvuku

Ve druhé polovině 20. století se rádio – se stanicemi specializovanými na různé žánry hudby, zpravodajství a sport – stalo neodmyslitelnou součástí každodenního života. 

Avšak s nástupem digitálního věku přišel další skok: digitální a internetové rádio. Tato technologie 21. století přináší ještě lepší kvalitu zvuku, širší výběr stanic a možnost poslechu kdekoliv, kde je internetové připojení. 

Křišťálově čistý zvuk

Digitální rádio nabízí kvalitu zvuku, kterou si jen těžko dokážete představit. Zapomeňte na šum a zkreslení AM/FM rádia. Internetové rádio přenáší zvuk v digitální formě, což pro vás znamená perfektní a ničím nerušený zážitek.

Svoboda bez drátů

Bezdrátové rádio otevírá dveře k neomezeným možnostem poslechu. Své oblíbené stanice a podcasty můžete nyní naladit kdekoliv, kde máte přístup k internetu. Již žádné hledání signálu nebo omezený dosah.

Také nabídka vysílacích stanic se díky digitálnímu rádiu stává téměř nekonečnou. Ani jazykové bariéry už vás nezastaví. Ať už máte rádi jazz, rock, pop, zpravodajství nebo sport, internetové rádio vám umožní přístup k jakékoliv stanici na světě.

Je libo retro?  Zvolte digitální stolní rádio

Pokud jste zvyklí na klasické stolní rádio, existují moderní varianty, které kombinují digitální technologie s tradičním vzhledem. Vyberte si v naší nabídce – modely digitálního stolního rádia představují perfektní kombinaci starého a nového. 

Od neuvěřitelné kvality zvuku, přes bezdrátovou svobodu, až po přístup k široké škále stanic - digitální rádio je připraveno obohatit váš zážitek z poslechu.