Dámské chytré hodinky: důležitý je nejen design, ale také užitečné funkce

Dámské chytré hodinky

Chytré hodinky jsou, jednoduše řečeno, prodlouženou rukou vašeho mobilního telefonu. Pouhým otočením zápěstí zjistíte, kdo vám volá či píše. Ve fitness centru si zase bez problémů pohlídáte spalování tuků. Jak vybrat chytré hodinky?

Při výběru dámských smart hodinek se klade důraz na vyvážený poměr mezi designem a funkcemi, které by měly odpovídat vašim potřebám. Jaké funkce nesmí dotykovým hodinkám chybět a jaké designové provedení je k mání?

Když hledáte něco víc než chytrý náramek či sporttester

Smart hodinky jsou skvělým řešením pro všechny ženy, které potřebují skloubit osobní a pracovní život. Nadneseně se dá říci, že jsou křížencem sportovních hodinek a mobilního telefonu. Nabízejí snadný přístup k aplikacím a informují vás o datech sesbíraných z nejrůznějších senzorů.

Co všechno umí?

  • Počítat kroky,
  • sledovat pohybovou a spánkovou aktivitu,
  • kontrolovat srdeční tep,
  • vzdáleně ovládat hudební přehrávač či fotoaparát v mobilním telefonu,
  • zobrazit notifikace z telefonu.

Díky skloubení mnoha funkcí můžete jít klidně běhat a přitom nemít strach, že propásnete důležitý pracovní hovor nebo e-mail, na který musíte zareagovat v co nejkratší době. A naopak. Pokud jste ponoření do práce, hodinky vás upozorní na to, že je potřeba se protáhnout. Pravidelný pohyb totiž výrazně ovlivňuje pracovní výkon.

Jak na výběr chytrých hodinek?

Nejprve si odpovězte na otázku, co všechno od tohoto zařízení očekáváte. Pokud patříte mezi nadšené sportovce, oceníte širší nabídku sledování sportovních aktivit. Jestliže žijete prací, bude pro vás důležité dostávat notifikace z maximálního množství aplikací, které s ní souvisí.

Chytré hodinky vám umožní měřit nejoblíbenější sporty, mezi které patří:

  • běh,
  • chůze,
  • cyklistika,
  • cvičení se švihadlem a další.

Kromě toho nabídnou možnost přijímání zpráv z on-line aplikací, mohou disponovat menstruačním kalendářem, upozorní vás na příchozí hovor nebo SMS zprávu. Díky spárování s chytrým telefonem a vybranou aplikací budete mít kompletní přehled nejen o vašich fyzických výkonech, ale také o pracovních záležitostech.

Jestliže nechcete hodinky sundávat ani při sprchování či plavání, hledejte voděodolné modely s označením IP67 a více. Pamatujte také na výdrž baterie. Ta se pohybuje v délce až 7 dnů. Záleží na tom, které funkce a jak často používáte.

Elegantní design, sportovní využití

Předností chytrých hodinek je, že klamou svým vzhledem. Na první pohled nepoznáte, zda se jedná o klasické či chytré hodinky. Ciferník může mít tradiční kulatý tvar, který hodinkám propůjčuje eleganci. K dispozici jsou také ciferníky hranaté, které působí sportovněji, ale lépe se na nich čte souvislý text. Ciferníky většinou tvoří IPS displeje, které šetří baterii, nebo LCD displeje, jež jsou perfektně čitelné a nabízejí živé barvy.

Díky možnosti změny vzhledu ciferníku si můžete vybrat klasický s rafičkami pro pracovní jednání, nebo digitální s množstvím měřených funkcí v případě, že jste v posilovně nebo se věnujete outdoorovým sportům.

Řemínky k hodinkám se nejčastěji vyrábí ze silikonu, který je lehký a na ruce se příjemně nosí. Díky široké nabídce barevného zpracování můžete hodinky nosit jak na pracovní jednání, tak do společnosti. U dámských hodinek se oblibě těší růžová nebo bílá. Eleganci smart hodinkám propůjčí kovový řemínek ve zpracování, kterému si říká milánský tah. Pletený řemínek s magnetickým úchytem perfektně drží na ruce a svým vzhledem připomíná luxusní šperk.

Díky elegantnímu zpracování ciferníku, bohaté nabídce displejů a luxusním řemínkům jsou chytré hodinky k nerozeznání od těch klasických.