Chytré kamery pro vaše bezpečí: Pohlídají za vás interiér i exteriér

Záběry ze smart kamer v mobilu

Instalace kamerového systému si obvykle žádá profesionály. Neobejdete se bez natažení kabelů a připojení jednotlivých kamer tak, aby skutečně zabíraly celý prostor. Hledáte jednodušší způsob, jak si ohlídat svůj domov? Zkuste smart kamery.

Chytré kamery jsou na instalaci mnohem snazší, a tak nemusíte řešit návštěvu odborníků. Stačí je připojit do zásuvky a ostatní nastavení provést v obslužné aplikaci. Díky kompatibilitě s bezdrátovou komunikací je možné počet kamer bez problémů navýšit. Co všechno smart kamery nabízejí?

Základní dělení na vnitřní a venkovní chytré kamery

Na trhu se zpravidla setkáte se dvěma základními typy kamer:

  • venkovní,
  • vnitřní.

Venkovní kamery

Využijete je v případě, že chcete zabezpečit svůj dům, chatu, ale také firmu nebo sklad. Díky podpoře Wi-Fi a aplikaci se můžete ke kameře připojit prakticky z kteréhokoliv místa na světě. Live dění nebo záznamy je možné sledovat přes PC, mobilní telefon nebo třeba tablet. Venkovní kamery mají vysoké bezpečnostní krytí IP, díky kterému jim nevadí déšť ani prach.

Vnitřní kamery

Jak je z názvu patrné, jsou určeny pro použití v interiéru, jelikož nemají tak vysoké bezpečnostní krytí jako kamery venkovní. Poslouží nejen jako ochránci před zloději, ale také jako dětské pečovatelky nebo hlídačky toho, co dělá váš chlupatý čtyřnohý mazlíček, když je sám doma. Stejně jako k venkovním, tak i k vnitřním kamerám se můžete připojit přes některé z mobilních či PC zařízení a sledovat dění živě.

Jaké funkce vám smart kamery nabídnou

Aby chytré kamery dostály svému přízvisku, nabídnou celou řadu funkcí a nadupaných parametrů.

Kvalitní záznam ve dne i v noci

Pro kvalitní záznam je nezbytné, aby kamerová zařízení nahrávala záznamy ve vysoké kvalitě. Pro většinu těchto zařízení je standardem nahrávání v HD rozlišení 1280 × 720 pixelů – jak při pořizování videí ve dne, tak v noci. Pro noční provoz jsou kamery vybaveny IR LED diodami pro přísvit. Venkovní kamery si dokážou přisvítit až na 20 metrů, vnitřní pak zhruba na 8 metrů.

Ukládání dat

Kamery umožňují ukládat záznamy převážně dvěma hlavními způsoby. Vsadit můžete na paměťovou kartu, ze které si soubory jednoduše stáhnete nebo vymažete. Další a mnohem oblíbenější možností je ukládání do cloudu, což znamená, že jsou soubory uloženy ve virtuálním úložišti, a pokud by vám kameru někdo ukradl, o záznamy nepřijdete.

Obousměrná komunikace

K neodmyslitelnému vybavení chytrých kamer patří zabudované mikrofony a reproduktory. Kamera tedy dokáže nahrávat nejen obraz, ale také zvuk. Kromě toho umožňuje komunikovat s osobou, která je v pokoji nebo stojí za dveřmi.

Natočení kamery podle potřeby

Především kamery pro vnitřní použití bývají vybaveny speciálními motory, jež umožňují kameru natáčet a naklápět. Oko kamery je tedy možné otáčet horizontálně i vertikálně. Umožňuje vám mít dokonalý přehled o dění v celé místnosti.

Notifikace o dění kolem objektu či v něm

Díky aplikacím, které jsou obvykle dostupné jak pro operační systém Android, tak iOS vám chodí notifikace o tom, co se doma děje, do některého z mobilních zařízení. Dorazit ovšem může i do e-mailové schránky. Notifikace přijde v případě, kdy kamera zaznamená podezřelý zvuk či pohyb.

Užívejte si pocitu bezpečí, i když nejste zrovna doma. Díky on-line sledování dění a notifikacím budete mít vždy dokonalý přehled o všem, co se u vás děje.