Víte, jaký je rozdíl mezi sportovními náramky a smart hodinkami?

sportovní hodinky

Wearables neboli nositelná elektronika se stala módním a funkčním doplňkem nejen sportovců, ale také byznysmenů. Zpravidla se jedná o sportovní náramky a smart hodinky. Každý typ elektroniky se hodí k jiným účelům. Jak si vybrat ten správný?

Smart náramky a hodinky mají základní funkce stejné. To, po kterých sáhnout, určuje váš životní styl. Sportovní náramky jsou vhodné především pro sportování. Se smart hodinkami můžete vyrazit do posilovny i na obchodní jednání.

Sportovní náramky

Pro smart náramek byste se měli rozhodnout v momentě, kdy se snažíte zhubnout, ale nepatříte mezi zapálené sportovce. Tato elektronika vám pomůže hlídat množství pohybu a přehledně vám zobrazí naměřené výsledky.

Nabídka funkcí se obvykle liší podle pořizovací ceny. Nejlevnější fitness náramky vám spočítají kroky, změří srdeční tep, zobrazí datum a čas. Nadupanější modely však můžete spárovat s chytrým telefonem, využívat GPS, porovnávat statistiky výkonů, mít přehled o spálených kaloriích, spánku, tepu, stresu, vystoupaných patrech atd. Navíc umí sledovat celodenní aktivitu. Obvykle dokážou zobrazit notifikace z různých aplikací. Propracovanější náramky jsou vhodné pro měření pravidelných aktivit. Na výběr můžete mít z pěti, ale klidně i deseti sportovních režimů.

Oproti smart hodinkám jsou menší, a tak na sebe nestrhávají velkou pozornost. Řada modelů umožňuje měnění pásků a tak můžete náramek přizpůsobit události, na kterou se chystáte.

Smart hodinky

Chytré hodinky jsou jasnou volbou pro aktivní sportovce, pro které je sportování denním chlebem. Navíc disponují řadou funkcí typických pro smartphony a tak se říká, že chytré hodinky jsou prodlouženou rukou chytrého telefonu.

Téměř žádným chytrým hodinkám nechybí připojení ke GPS signálu, možnost měření srdečního tepu nebo okysličení krve. Některé modely dokonce umožňují plánování denních tréninků. Zvládnou vyhodnotit míru stresu a doporučit dechová cvičení. Na displeji si můžete nastavit zobrazení údajů, které vás skutečně zajímají.

Vybrat si můžete z desítek venkovních i vnitřních sportovních aktivit. Kromě toho dokážou některé hodinky také přehrávat hudbu. Rovněž je možné z nich volat, případně odpovídat na SMS zprávy, maily i zprávy z nejrůznějších aplikací. Pro smart sportovní hodinky by se měli rozhodnout ti, kteří žijí sportem, chtějí mít přehled o svých aktivitách, chtějí vyhodnocovat své výkony a posouvat je dál.

Dětské smart hodinky

Jde o speciální typ hodinek, které fungují jako dětská chůva. Spárují se s chytrým telefonem rodičů, kteří díky GPS mají přehled o tom, kde se jejich potomek pohybuje. Dětské smart hodinky umožňují dětem volat, posílat zprávy nebo nahrávat videa rodičům. Vybrané modely poskytují také hry a vzdělávací funkce.

Pokud se rozhodujete, zda sáhnout po sportovním náramku či hodinkách, odpovězte si na otázku, co od výrobku očekáváte. Tak si můžete být jisti, že produkt splní vaše očekávání.