Chytré hodinky versus ty tradiční: Vyberte si hodinky, které nesundáte z ruky

Žena s chytrými hodinkami.

Líbí se vám tradiční design, ale zajímají vás i smart funkce? Většina dnešních modelů vám dopřeje obojí. V čem se tedy liší chytré a tradiční hodinky?

Ještě několik let nazpět se klasické hodinky nesly v duchu elegance a chytré hodinky v duchu funkčnosti. Dnes to tak jasné není a rozdíly se stírají – mnoho smart hodinek můžete vzít klidně k obleku.

Luxusní nebo chytré sportovní hodinky? Volba závisí na životním stylu

Chytré hodinky měří kroky, spálené kalorie, srdeční tep a sledují spánkový cyklus. Také jsou kompatibilní s mobilním telefonem a propojují se světem prostřednictvím notifikací a zpráv. Jsou zkrátka parťákem pro každodenní život. Sportovní hodinky disponují navíc režimy jako běh, jízda na kole nebo jóga.

Na druhé straně stojí tradiční hodinky, klasické a nadčasové. Luxusní hodinky nejsou jen ukazatelem času, ale také statusovým symbolem a v případě vybraných modelů také investiční záležitostí.

Poznejte přednosti jednotlivých typů hodinek

Zatímco dříve jste nasazovali chytré hodinky jen na běhání, díky dnešním elegantním designům se hodí také na pracovní schůzky. A u klasiky již dávno neplatí, že jen ukazuje čas – mnoho tradičních hodinářských značek zapojuje smart funkce.

Chytré hodinky

·       Multifunkčnost: Od sledování zdraví po připojení k mobilnímu telefonu, chytré hodinky slouží jako osobní asistent na zápěstí.

·       Personalizace: Ciferník a funkce můžete uzpůsobit podle svých preferencí, potřeb a momentálního stylu oblečení.

·       Podpora fitness cílů: Pokud jste aktivní, nadchnou vás funkce jako sledování tepové frekvence a měření aktivit.

Tradiční hodinky

·       Elegance a styl: Tradiční hodinky luxusních značek ztělesňují klasiku a sofistikovanost. Vyniknou na formálních událostech a důležitých schůzkách.

·       Investice: Vybrané modely hodinek si drží svou hodnotu. Ta se mnohdy i zvyšuje. Jedná se spíše o sběratelské kousky než o hodinky na běžné nošení.

Výběr hodinek tedy závisí na vaší osobnosti, pokud od hodinek chcete znát pouze čas, můžete sáhnout po klasice. Jestli rádi investujete, pak jsou jasnou volbou luxusní hodinky renomovaných značek. A pro milovníky moderních funkcí jsou tu elegantní chytré hodinky, které využijete na každodenní nošení, schůzky i sport.

Jaký je rozdíl mezi pánskými a dámskými chytrými hodinkami

Pánské a dámské chytré hodinky poznáte především podle vzhledu. Můžou se lišit designem, jinou velikostí ciferníku a délkou řemínku. Výjimkou nejsou ani univerzální hodinky, které potěší dámy i pány.

Dále vás zaujmou dětské smart hodinky, které baví vzhledem a mají extra bezpečnostní funkce jako sledování polohy.

Stále váháte?

Samostatnou kategorii představují sběratelské kousky luxusních hodinek. U zbývajících typů hodinek se rozdíly stírají. Tradiční hodinky disponují smart funkcemi a chytré hodinky působí elegantně. High-tech funkce zkrátka patří do moderního světa, i tak si však hodinky mohou držet úctu k tradici a krásný design.