Jak zvýšit bezpečnost dětí? Pořiďte jim smart hodinky s GPS lokátorem

Smart hodinky pro děti

 

Moderní doba přináší nejen mnoho nástrah, ale také vyspělé a dostupné technologie, které jim pomáhají předcházet. Jednou z chytrých vychytávek jsou dětské chytré hodinky. Vy budete mít jistotu, že dítě je v pořádku, a ratolest si užije zábavné prvky hodinek.

Chytré hodinky jsou vlastně prodlouženou rukou rodiče. Zvláště u mladších dětí oceníte například přehled o tom, že ratolest dorazila do školy – můžete si dokonce zavolat či napsat zprávu. Kromě praktických funkcí nechybí ani ty zábavné, díky kterým si dítě hodinky zamiluje a nesundá je z ruky.

Jak vybrat dětské chytré hodinky

Podobně jako mobil, také po smart hodinkách dnes touží mnoho dětí. Takže místo přemlouvání se můžete rovnou pustit do výběru. A jaké parametry při výběru zvážit?

1.    Bezpečnostní prvky

Hlavním benefitem dětských chytrých hodinek je bezpečnost. Oceníte zejména tyto funkce:

  • GPS lokátor,
  • nastavení bezpečných zón,
  • SOS tlačítko,
  • videohovor a posílání zpráv,
  • možnost vzdáleného odposlechu.

Hodinky tu nejsou proto, abyste sledovali každý krok dítěte, ale abyste pomohli, když bude potřeba. Díky GPS lokátoru propojeném s aplikací ve vašem telefonu okamžitě zjistíte, kde dítě je – a nemusíte se stresovat, že již mělo být u babičky. Vynikající prevencí je dále nastavení bezpečných zón, například školy. Jakmile dítě zónu opustí, přijde vám upozornění.

Pokud by se dítě dostalo do potíží, stačí zmáčknout SOS tlačítko a přijde vám obratem hlášení včetně polohy. Na dálku pak můžete zapnou odposlech nebo pořídit fotografii, takže uvidíte a uslyšíte, co se děje v nejbližším okolí dítěte.

Náš TIP: K současným nejoblíbenějším modelům na trhu patří například chytré hodinky CARNEO GUARDKID+ 4G Platinum. Skvěle propojují zmíněné bezpečnostní funkce se zábavnými aplikacemi.

2.    Funkce a vlastnosti

Zatímco vy kupujete hodinky kvůli bezpečnosti, pro dítě představují především zdroj zábavy. Může na nich hrát vtipné a naučné hry, procvičovat angličtinu nebo třeba pořizovat fotky díky zabudované kameře. Může je přepnout do sportovního režimu. Umí monitorovat tep a spánek.

Pro výběr správných hodinek si nejprve sepište, které funkce jsou pro vás důležité a následně je porovnejte s hodinkami na trhu.

3.    Design a odolnost

Aby hodinky neskončily v šuplíku, jejich design je neméně důležitý. Děti baví barvy a motivy oblíbených pohádek. Důležitá je také odolnost – dětské hodinky musí občas strpět drsnější zacházení.

TIP: Pořiďte několik náhradních řemínků k hodinkám. Ideálně v různých barvách, tak aby dítě vzhled hodinek nepřestal bavit.

4.    Výdrž baterie

Nikdo nechce hodinky, které vydrží jen několik hodin. Kvalitní smart hodinky zvládnou na jedno nabití 3 dny a více. Jakmile baterie dosáhne kritické úrovně, vybrané hodinky vám dokonce pošlou upozornění, že potřebují připojit k nabíjecímu kabelu.

5.    Recenze

Některé hodinky se tváří skvěle na papíře, v praxi už to ale taková sláva není. Podívejte se proto na recenze vybraného e-shopu a samotných hodinek, hodně toho napoví.

K finálnímu výběru smart hodinek přizvěte dítě

Jakmile budete mít hotový předvýběr, ukažte seznam dítěti (pokud se tedy nejedná o překvapení). Zeptejte se, které smart hodinky se mu líbí a popovídejte si o zábavných funkcích. Uvidíte, že když ratolest zapojíte do výběru, hodinky bude nosit o to raději.